بیو ایمپلنت های چشمی

مبتکر بیو ایمپلنت چشمی در مورد کاربرد آ‌سان بیوایمپلنت های ساخت جمهوری اسلامی ایران گفت: رزیدنت سال اول رشته چشم پزشکی می تواند از این محصول به راحتی در اورژانس ها برای چشم های آسیب دیده استفاده کند.





دکتر "بهرام عین اللهی" روز سه شنبه در حاشیه کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیو ایمپلنت های چشمی ساخت ایران با نام Smat بدون عمل جراحی برای بکار گیری آنها در چشم بیماران در اختیار همه اورژانس های قرار می گیرد.
اگر چشم ، بر اثر سوختگی با آهک و یا با مواد سفید کننده دچار آسیب شود در اورژانس به راحتی می توان بیو ایمپلنت چشمی را برای بیمار بکار برد.
بیو ایمپلنت های چشمی از پرده جنینی یا آمینون ساخته شده اند. از 10 سال پیش استفاده از پرده جنینی برای ترمیم آسیب های چشمی به شکل ابتدایی شروع شد. ‌در روش های پیشین پرده جنینی طی یک عمل یک ساعته به چشم بخیه زده می شد.
در زمان حاضر دانشمندان ایرانی یک حلقه تهیه کردند که از پلیمر و فلزهای خاص ساخته شده و به عنوان حامل عمل می کند. در این روش پرده جنینی بر روی این حلقه قرار می گیرد و سپس متخصص چشم طی یک عمل دو دقیقه ای آن را درون چشم کار می گذارد.
این روش به شکل ابتدایی در کشور آمریکا و آلمان در سال گذشته ارایه شد، ولی نوع پیشرفته آن که با استفاده از پلیمر و فلزهای خاص حلقه ای است ، کاملا در انحصار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
‌پرده جنینی طی یک هفته تا 10 روز جذب بافت چشم می شود و هیچ عوارض جانبی بر روی چشم و دید بیمار ندارد .
بیو ایمپلنت های چشمی شبیه یک لنز است که به آن رینگ یا حلقه هم گفته می شود . بیو ایمپلنت هنگامی که بر روی قرنیه بیمار گذاشته می شود، باعث احساس درد و ناراحتی در بیمار نمی شود.
این در حالی است که لنزهای ساخت آمریکا با اندازه های کوچکتر ساخته شده و از آنجا که از جنس پلیمر است در قرنیه بیمار جمع می شود و تحمل آن هم برای بیمار سخت می شود.
گذاشتن بیو ایمپلنت های چشمی ساخت کشورهای آمریکا و آلمان بر روی قرنیه چشم به راحتی انجام نمی شود و این در حالی است که امکان گذاشتن بیو ایمپلنت های ایرانی بر روی قرنیه بیمار به راحتی انجام شده و می تواند بدون عمل جراحی تکرار شود.
آلمانی ها این حلقه یا لنز را باید به پرده آمینیون بخیه بزنند . اما در ساخت لنز ایرانی ، از پلیمر فقط برای فضای بیرونی و از یک نوع فلز برای فضای داخلی لنز استفاده شده و پرده آمینیون بین پلیمر و فلز قفل می شود و به همین علت دیگر نیازی به بخیه نخواهیم داشت.
لنز های بیو ایمپلنت ساخت ایران در اندازه های 19 ، 21 و 23 میلی متری ساخته شده وامکان ساخت اندازه های دیگری از این لنزها نیز درکشور وجود دارد.
بیو ایمپلنت های چشمی ساخت جمهوری اسلامی در حالی وارد عرصه پزشکی و خدمات چشم پزشکی شده که امکان دسترسی به حتی یک بیو ایمپلنت آمریکایی آن هم با مشکلات مورد اشاره به علت اینکه از صنایع بسیار پیشرفته به شمار می آید و ایران نیز در این صنایع تحت تحریم به سر می برد وجود ندارد.

هر سال 500 تا 700 هزار مورد زخم و ضایعات چشمی در کشور گزارش می شود که حدود 10 درصد آنها به عمل جراحی وسیع نیاز دارد.
عین اللهی در خصوص کاربردهای بیوایمپلنت چشمی گفت: این محصول می تواند در درمان آسیب های چشمی مانند زخم‌های قرنیه، آسیب‌های شیمیایی برای جلوگیری از نکروزه شدن، بازسازی سطح ملتحمه، نقص نسبی سلول‌های بنیادین لیمبوس، ناخنک و پیوند قرنیه استفاده شود .



برگرفته شده از

http://www.bahaneh.net/hall/topic_show.php?t=52063